Καλώς ήρθατε...

... στο ιστολόγιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου. Είναι ο ανοικτός ηλεκτρονικός τόπος, ανταλλαγής μηνυμάτων, αμφίδρομης επικοινωνίας, ανάδειξης προβλημάτων και κοινής προσπάθειας για τις λύσεις στην εκπαίδευση και στη παιδεία για τη Ραφήνα και το Πικέρμι. Είναι ταυτόχρονα και ο νέος τόπος και τρόπος για να μοιραστούμε οράματα, σκέψεις, απόψεις, γνώσεις, να τα συνθέσουμε και να καταλήξουμε σε μία δράση που βελτιώνει αποτελεσματικά την ποιότητα της εκπαίδευσης και της παιδείας των μαθητών, αλλά και των Γονέων.



Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Ραφήνα, 8/04/16
                                                                                 Αρ. πρωτ. 192

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Δ. Μισοκοίλη
           
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου, κ. Β. Πιστικίδη
                              Κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
                              Προέδρους Σχολικών Επιτροπών Α/βάθμιας και Β/βάθμιας
                              Εκπαίδευσης Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου


ΑΙΤΗΣΗ

Κύριε Πρόεδρε,

Σας καταθέτουμε συνημμένα υπόμνημα, που αφορά την μετακίνηση των μαθητών της Ανατ. Αττικής με τα ΚΤΕΛ. Το συγκεκριμένο έχει ήδη ψηφιστεί από τις τέσσερις Ενώσεις Γονέων των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου, Μαραθώνα-Ν. Μάκρης, Μαρκόπουλου και Σαρωνικού και έχει κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία, Περιφέρεια Αττικής, ΚΤΕΛ Ν. Αττικής ΑΕ και Ο.Α.Σ.Α.

Ζητάμε το εν λόγω υπόμνημα να συμπεριληφθεί στα θέματα του προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου προς ψήφιση από τα μέλη του.

Παρακαλούμε, όπως μας ενημερώσετε εγκαίρως για την ημερομηνία και ώρα,  που θα διεξαχθεί η συνεδρίαση.


Με εκτίμηση,

       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΟΥ           ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΝΝΟΥ



Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016

ΥΠΟΜΝΗΜΑ
  Με το υπόμνημα αυτό οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Ανατ. Αττικής, θέλουν να επισημάνουν ένα σοβαρό ζήτημα που άπτεται της μετακίνησης των μαθητών κατά τη διάρκεια του 24ώρου, με την συγκοινωνία των ΚΤΕΛ Αττικής.

  Έχουμε πληροφορηθεί ότι στην Αθήνα όλα τα νέα παιδιά, κάτω των 18 ετών, δικαιούνται στις μετακινήσεις τους με τα Μ.Μ.Μ. μειωμένο-μισό εισιτήριο για όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

  Δυστυχώς, δεν έχουμε κάτι ανάλογο στην Ανατ. Αττική! Πολύ περισσότερο που η μεταφορά μέσω των ΚΤΕΛ είναι η μόνη επιλογή μέσω Μ.Μ.Μ. και με πολύ υψηλό κόστος. Συγκεκριμένα η μεταφορά μέσα στην πόλη κοστίζει 1,8 ευρώ και για την Αθήνα φτάνει μέχρι τα 4,7 ευρώ!! Σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή για τον λαό μας, συνυπολογίζοντας τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που αφορούν τις μετακινήσεις των μαθητών της Ανατ. Αττικής … το αποτέλεσμα είναι δυσβάστακτο για τους ίδιους αλλά και για τις οικογένειές τους.
  Η λύση για το οξυμμένο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στην Ανατ. Αττική, πιστεύουμε ότι είναι η επέκταση των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών και στις περιοχές μας. Η θέση της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής για δωρεάν χρήση των Μ.Μ.Μ. για όλους τους μαθητές, μας βρίσκει σύμφωνους και αυτό θα συνεχίσουμε  να διεκδικούμε.
  Μέχρι όμως αυτό να υλοποιηθεί και να γίνει αποδεκτό από την Πολιτεία, εμείς ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς άμεσα να ισχύσει και στις περιοχές μας τουλάχιστον η ισότιμη μεταχείριση των παιδιών μας και η αξιοποίηση των Μ.Μ.Μ. από τα παιδιά κάτω των 18 ετών με μειωμένο/μισό εισιτήριο.





ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ-Ν,ΜΑΚΡΗΣ (Ευάγγελος Κυπαρίσης, τηλ. 6983506747)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ              (Χρήστος Παφύλας,        τηλ. 6974836542)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ    (Χριστίνα Σακελλαρίδου,  τηλ. 6942295397)
ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                      (Χάρης Κυνηγαλάκης,       τηλ. 6936140400)